Mandragoran kahvihyytelö – ”jälkiruokien kirkkoherra”

Mummini sanoi, että kahvihyytelöä on joku hänen nuoruudessaan kutsunut ”jälkiruokien kirkkoherraksi”. Valitettavasti en tunne tarinaa sen tarkemmin, mutta ilmaisun tarkoituksena on kertoa, kuinka hyvää ja hienostunutta kahvihyytelö on.

Kahvihyytelössä on todella jotain erikoista, sillä se maistuu niillekin, jotka eivät muutoin juuri kahvista välitä.

Perinteisesti kahvihyytelö koristellaan persikkaviipaleilla. Jos tämä kuulostaa sinusta omituiselta (koska kahvi ja persikka eivät ensi alkuun tunnu kovin loogiselta makuparilta), luota minuun: siinä on todella jotain taikaa! Pehmeä koostumus, hyvä kahvi ja persikoiden makeus täydentävät toisiaan ihanasti ja yllättävästi.

Mandragoran erilaisilla makukahveilla sekä lisukkeilla ja koristeilla saat vaihdeltua reseptin makua ja luonnetta. Mandragoran kahvit antavat tälle pehmeälle jälkiruoalle entistä samettisemman maun.

Reseptin jälkeen olen ehdottanut muutamia yhdistelmiä kahveista, lisukkeista ja koristeista, joten kurkkaa myös ne!

Mandragoran kahvihyytelö ­-resepti

Tästä reseptistä tulee noin 8 pientä annosta tai 6 isompaa.

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa.

3. Yhdistä kermavaahto ja muna-sokerivaahto keskenään varovasti sekoittaen.

4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen, liota noin 5 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan.

5. Keitä kahvit! Valitse mieleisesi maku Mandragoran kahveista.

6. Sekoita liotetut liivatteet kuumaan kahviin (huom! kahvi ei saa kiehua, mutta saa olla kuumaa suoraan pannusta). Anna kahvi-liivateseoksen jäähtyä hieman.

7. Kahvin jäähdyttyä sekoita kaikki keskenään.

8. Kaada joko annosmaljoihin tai yhteen isoon kulhoon. Hyydytä jääkaapissa noin 2-3 tuntia. Voit tehdä hyytelön myös edellisenä päivänä.

9. Koristele esimerkiksi persikkaviipaleilla, pienillä suklaamunilla, suklaarouheella tai suklaakuorrutteisilla kahvipavuilla.

Vaihtelua reseptiin

Korvapuusti

Käytä kahvina Mandragoran >> Korvapuusti-kahvia. Lisää seokseen tai koristeeksi hieman kanelia ja kaardemummaa. Harkitse höysteeksi myös pullan- tai keksinmuruja!

Appelsiini-suklaa

Käytä kahvina >> Appelsiini-suklaakahvia. Lisää seokseen tai koristeeksi raastettua appelsiinin kuorta. Voit koristella appelsiinilohkoilla.

Karibian kutsu

Käytä kahvina Mandragoran suosituinta >> Barbados-kahvia, jossa maistuu kookos ja suklaa. Lisää seokseen tai koristeeksi kookoshiutaleita.

Kermalikööri

Käytä kahvina Mandragoran >> Baileys-kahvia ja nauti jälkkärin kanssa kermalikööriä, koristele mielesi mukaan.

Mandragora kahvihyytelö resepti

Kirjoita kommentti